Ψηφιακά καθοδηγούμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων


Εμφυτεύματα
Είναι μια καινοτόμος τεχνική που αξιοποιώντας υπερσύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία απλοποιεί εντυπωσιακά την τοποθέτηση εμφυτευμάτων και έχει ικανοποιήσει απόλυτα όλους τους ασθενείς που το έχουν επιλέξει.

Στην αρχή γίνεται μια απλή ακτινογραφική εξέταση, αξονική τομογραφία (Dental Scan) στο στόμα του ασθενή μας και έτσι έχουμε μια σαφή τρισδιάστατη αναπαράσταση της άνω και κάτω γνάθου.

Με ειδικό λογισμικό στον ηλεκτρονικό υπολογιστή επεξεργαζόμαστε τα αποτελέσματα της αξονικής τομογραφίας και μπορούμε επακριβώς να σχεδιάσουμε τα δόντια που μελλοντικά θα τοποθετηθούν στο στόμα του ασθενούς μας. Μετά με απόλυτη ακρίβεια προσδιορίζουμε τον αριθμό, το μέγεθος και την ιδανική θέση που θα πρέπει να τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα.

Αξονική Τομογραφία

Με την βοήθεια υπερσύγχρονου τρισδιάστατου εκτυπωτή 3D κατασκευάζεται ένας χειρουργικός οδηγός (νάρθηκας) που θα τοποθετηθεί κατά την διάρκεια της επέμβασης στο ιατρείο στο στόμα του ασθενούς μας και θα μας καθοδηγήσει με ακρίβεια να τοποθετήσουμε τα εμφυτεύματα στις θέσεις που έχουμε προεπιλέξει.

Οπότε πλέον η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνεται μια γρήγορη και ανώδυνη επέμβαση χωρίς νυστέρι, τομές και ράμματα ,αφού με τον χειρουργικό οδηγό τα εμφυτεύματα τοποθετούνται με απόλυτη ακρίβεια μέσα από οπές 4-5 χιλιοστών.

Η επέμβαση διαρκεί δραματικά λιγότερο σε σχέση με την κλασική τεχνική που ακολουθείται και προκαλεί ελάχιστο χειρουργικό τραύμα. Σε λιγότερο από μια ώρα, μπορούμε να τοποθετήσουμε 6-8 εμφυτεύματα. Το εντυπωσιακό για τον ασθενή μας είναι ότι δεν υπάρχει αιμορραγία, δεν ταλαιπωρείται από πόνο και το βασικότερο, δεν εμφανίζεται καθόλου οίδημα (πρήξιμο). Μετά από μερικές ώρες επανέρχεται στην καθημερινή του δραστηριότητα.

Μέθοδος εμφύτευσης

Η ψηφιακά καθοδηγούμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων επιτρέπει σε όλους πραγματικά τους ασθενείς μας, υπερήλικες, ασθενείς που τους λείπουν πολλά δόντια, έχουν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό ακόμα και όσους φοβούνται κάθε οδοντιατρική επέμβαση να αποκτήσουν με πολύ εύκολο τρόπο εμφυτεύματα και να έχουν ένα όμορφο χαμόγελο.

Διαβαστε περισσοτερα για τα εμφυτευματα