Αισθητική Οδοντιατρική


303Η κλασική οδοντιατρική επικεντρώνεται στην στοματική υγιεινή, πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ασθενειών του στόματος.

Η αισθητική οδοντιατρική διατηρεί τις βασικές αρχές της κλασικής οδοντιατρικής δίνοντας έμφαση στην αισθητική βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών του ασθενούς, ώστε να επιτευχθεί το τέλειο χαμόγελο.

Οι εντυπωσιακές πραγματικά αλλαγές που έχουν τα τελευταία χρόνια συντελεστεί στον τομέα του οδοντιατρικών υλικών και της τεχνολογίας, μας επιτρέπει να δίνουμε ένα λαμπερό και ικανοποιητικό χαμόγελο σε κάθε ασθενή.

Με τις εμφράξεις σύνθετης ρητίνης (λευκά σφραγίσματα) αποκαθι304στούμε κάθε τερηδονισμένο δόντι, χωρίς να φαίνεται η παραμικρή αλλαγή στο χρώμα ή το σχήμα του. Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα παλιά μεταλλικά και σίγουρα ιδιαίτερα αντιαισθητικά σφραγίσματα αμαλγάματος (μαύρα σφραγίσματα), με καινούργια, λευκά, σύνθετης ρητίνης σφραγίσματα.

305Με την λεύκανση μπορούμε πολύ εύκολα και με ασφαλή τρόπο, να πετύχουμε ένα χαμόγελο με λευκά δόντια και να απαλλαγούμε από σκουρόχρωμους λεκέδες και το αντιαισθητικό κιτρινωπό χρώμα που με την πάροδο του χρόνου αποκτούν τα δόντια μας. Επίσης πολλές φορές και ειδικά παλαιότερα, δόντια που είχαν υποστεί ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) με την πάροδο του χρόνου το χρώμα τους γινόταν ιδιαίτερα σκούρο. Και σε αυτά τα δόντια μπορεί να γίνει λεύκανση και να επανέλθει το χρώμα στο φυσιολογικό του.
 
1276Με τις όψεις ρητίνης μπορούμε γρήγορα να καλύψουμε ένα δόντι και σε μια μόνο συνεδρία να υποκαταστήσουμε δόντια που έχουν μικροκατάγματα, ραγίσματα πολλαπλά σφραγίσματα. Επίσης μπορούμε να αλλάξουμε το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα σε δόντια που αισθητικά δεν μας ικανοποιούν.

308

Με τις αποκαταστάσεις από πορσελάνη (γέφυρες, θήκες και όψεις) μπορούμε να αντικαταστήσουμε δόντια που έχουν χαθεί ή έχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό καταστρωθεί με εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα.

 

1268Επίσης με τα εμφυτεύματα μπορούμε να αντικαταστήσουμε δόντια που έχουμε χάσει πρόσφατα ή στο παρελθόν χωρίς να χρειαστεί να παρέμβουμε στα διπλανά δόντια, φυσικά με εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα.

 

1269Τέλος, για όσους τους αρέσουν τα αξεσουάρ μπορούν να δώσουν μια ιδιαιτερότητα στο χαμόγελό τους, τοποθετώντας κάποιο οδοντιατρικό κόσμημα (strass) σε ένα δόντι τους. Επιλέγοντας από μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, μικρά και ελκυστικά κοσμήματα, από καθαρό χρυσό 24Κ ή 22Κ, λευκόχρυσο 18Κ ή κρυστάλλους από ζαφείρι ή ρουμπίνι μπορούν με ανώδυνο και πολύ ασφαλή τρόπο να τοποθετηθούν σε όποιο δόντι τους επιθυμούν.