ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Με τη βοήθεια υπερσύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, υπάρχει πλέον η δυνατότητα όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας να αποκτήσουν ένα όμορφο χαμόγελο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ;

Μόνιμη λύση για την απώλεια δοντιών

Με τη βοήθεια υπερσύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, υπάρχει πλέον η δυνατότητα όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας να αποκτήσουν ένα όμορφο χαμόγελο.

Τα εμφυτεύματα μπορούν να προσφέρουν επαναφορά της όψης αλλά και της λειτουργίας της οδοντοστοιχίας, χωρίς να επηρεάζονται τα γειτονικά σε αυτά δόντια.

  • Μόνιμη λύση
  • Δεν χρειάζονται ειδική φροντίδα
  • Ισχυρά και ασφαλή
  • Χωρίς περιορισμούς στη δίαιτα
  • Βελτιωμένη όψη

Ψηφιακά καθοδηγούμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων
Είναι μια καινοτόμος τεχνική που αξιοποιώντας υπερσύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία που απλοποιεί εντυπωσιακά την τοποθέτηση εμφυτευμάτων και έχει ικανοποιήσει απόλυτα όλους τους ασθενείς που το έχουν επιλέξει.

Στην αρχή γίνεται μια απλή ακτινογραφική εξέταση, αξονική τομογραφία (Dental Scan) στο στόμα του ασθενή μας και έτσι έχουμε μια σαφή τρισδιάστατη αναπαράσταση της άνω και κάτω γνάθου.

Με ειδικό λογισμικό στον ηλεκτρονικό υπολογιστή επεξεργαζόμαστε τα αποτελέσματα της αξονικής τομογραφίας και μπορούμε επακριβώς να σχεδιάσουμε τα δόντια που μελλοντικά θα τοποθετηθούν στο στόμα του ασθενούς μας. Μετά με απόλυτη ακρίβεια προσδιορίζουμε τον αριθμό, το μέγεθος και την ιδανική θέση που θα πρέπει να τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα.

Με την βοήθεια υπερσύγχρονου τρισδιάστατου εκτυπωτή 3D κατασκευάζεται ένας χειρουργικός οδηγός (νάρθηκας) που θα τοποθετηθεί κατά την διάρκεια της επέμβασης στο ιατρείο στο στόμα του ασθενούς μας και θα μας καθοδηγήσει με ακρίβεια να τοποθετήσουμε τα εμφυτεύματα στις θέσεις που έχουμε προεπιλέξει.

Οπότε πλέον η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνεται μια γρήγορη και ανώδυνη επέμβαση χωρίς νυστέρι, τομές και ράμματα ,αφού με τον χειρουργικό οδηγό τα εμφυτεύματα τοποθετούνται με απόλυτη ακρίβεια μέσα από οπές 4-5 χιλιοστών.

Η επέμβαση διαρκεί δραματικά λιγότερο σε σχέση με την κλασική τεχνική που ακολουθείται και προκαλεί ελάχιστο χειρουργικό τραύμα. Σε λιγότερο από μια ώρα, μπορούμε να τοποθετήσουμε 6-8 εμφυτεύματα. Το εντυπωσιακό για τον ασθενή μας είναι ότι δεν υπάρχει αιμορραγία, δεν ταλαιπωρείται από πόνο και το βασικότερο, δεν εμφανίζεται καθόλου οίδημα (πρήξιμο). Μετά από μερικές ώρες επανέρχεται στην καθημερινή του δραστηριότητα.

Η ψηφιακά καθοδηγούμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων επιτρέπει σε όλους πραγματικά τους ασθενείς μας, υπερήλικες, ασθενείς που τους λείπουν πολλά δόντια, έχουν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό ακόμα και όσους φοβούνται κάθε οδοντιατρική επέμβαση να αποκτήσουν με πολύ εύκολο τρόπο εμφυτεύματα και να έχουν ένα όμορφο χαμόγελο.

 

 

Αναμφισβήτητα αποτελούν μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις της σύγχρονης οδοντιατρικής. Το οδοντικό εμφύτευμα ή απλά εμφύτευμα ή βιδωτό δόντι, είναι μια τεχνητή ρίζα δοντιού που τοποθετείται μέσα στο οστό της γνάθου, πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχθεί ένα ή περισσότερα τεχνητά δόντια. Τα σύγχρονα υλικά από τα οποία αποτελούνται τα οδοντικά εμφυτεύματα (τιτάνιο) αλλά και οι τεχνικές τοποθέτησής τους σημειώνουν ραγδαία εξέλιξη, ώστε τα ποσοστά επιτυχίας τους να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Εδώ και δεκαετίες οι ορθοπεδικοί χρησιμοποιούν καθημερινά ορθοπεδικά εμφυτεύματα τιτανίου. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αλλά και την εμπειρία τους, καταφέραμε με τα οδοντικά εμφυτεύματα να δημιουργήσουμε τεχνητά δόντια με δυνατότητες παρόμοιες των φυσικών. Επίσης η σύγχρονη τεχνολογία κατάφερε πέρα από εντυπωσιακά αποτελέσματα, να μειώσει αισθητά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, το κόστος τους, με αποτέλεσμα να είναι οικονομικά προσεγγίσιμα πλέον για τον καθένα.

Οι προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων είναι:
● Λήψη λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού του ασθενούς
● Υγιές οστό με επαρκές ύψος, πάχος & πυκνότητα (ελέγχεται με αξονική τομογραφία καθώς εκτός του ύψους και του πλάτους, η αξονική δίνει την τρίτη διάσταση, του πάχους)
● Υγιή ούλα και περιοδοντικοί ιστοί
● Εφαρμογή από τον ασθενή καλής στοματικής υγιεινής
● Μη ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων υγείας όπως μη ελεγχόμενος διαβήτης, διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα (ερυθηματώδης λύκος, σκληροδερμία)
● Να μην βρίσκεται ο ασθενής υπό αντιπηκτική θεραπεία ή να έχει μειωμένη αμυντική και επουλωτική λειτουργία

Η ηλικία δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα εφόσον συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις.

Πλεονεκτήματα Εμφυτευμάτων:
● Άνετη και σταθερή αποκατάσταση των δοντιών.
● Άψογη αισθητική αποκατάσταση.
● Δεν περιορίζεται η διάρκεια ζωής των παρακειμένων δοντιών.
● Ποσοστό επιτυχίας στατιστικά υψηλό.
● Άριστη εναλλακτική λύση για την αντικατάσταση των δοντιών.
● Από επιστημονική άποψη, μακροβιότερη και οπωσδήποτε αξιόπιστη λύση.
● Δεν απαιτείται να τροχιστούν υγιή δόντια ώστε, όπως συνέβαινε, να τοποθετηθεί γέφυρα.
● Ακίνδυνο για την γενική υγεία του ασθενούς.
● Είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, υλικό αντιαλλεργικό και βιοσυμβατό με τον οργανισμό.
● Αποφεύγεται η τοποθέτηση κινητής οδοντοστοιχίας (μασέλας)

Τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως τα οδοντικά εμφυτεύματα παραμένουν επιτυχημένα ακόμη και μετά από πολλά χρόνια χρήσης με ποσοστό επιβίωσης των προσθετικών εργασιών που στηρίζουν πάνω από 95% στα 10 χρόνια.

Μειονεκτήματα:
● Διάρκεια ολοκλήρωσης θεραπείας συνολικά διαρκεί 3-4 μήνες.
● Δεν είναι όλοι οι ασθενείς κατάλληλοι για τοποθέτηση εμφυτεύματος.
● Το κόστος θεραπείας είναι σχετικά υψηλότερο από την κλασσική προσθετική.

 

 

 

 

Τα εμφυτεύματα ενδείκνυνται:
● Σε άτομα με καλή υγεία του οργανισμού και του στόματος.
● Όταν υπάρχει επάρκεια οστού στις γνάθους για την οστεοενσωμάτωση των εμφυτευμάτων.
● Όταν δεν υπάρχουν ενεργά προβλήματα στο περιοδόντιο.
● Ως προσθήκη δοντιών σε νωδά άτομα (χωρίς δόντια).
● Ως προσθήκη ενός η περισσότερων δοντιών που λείπουν, χωρίς να χρειαστεί να τροχιστούν τα γειτονικά τους δόντια με σκοπό να τοποθετηθεί οδοντική γέφυρα.
● Απαραίτητη είναι η τήρηση των συνηθειών της στοματικής υγιεινής που είναι ζωτικής σημασίας για την διατήρηση των εμφυτευμάτων : σωστό βούρτσισμα, χρήση μεσοδόντιου βρυρτσακίου, χρήση οδοντικού νήματος, τακτικός έλεγχος από τον οδοντίατρο.
● Συνιστάται η διακοπή του καπνίσματος.

Θεραπεία.
Η αποκατάσταση με εμφυτεύματα αποτελείται από δυο φάσεις: τη χειρουργική και την προσθετική.

Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται με τοπική αναισθησία σε μια συνεδρία που διαρκεί περίπου μια ώρα, με μια τεχνική ακριβείας που διασφαλίζει την σωστή τους θέση στο οστό της γνάθου ατραυματικά και σχετικά σύντομα. Για λίγες ημέρες χορηγούνται αντιβίωση και παυσίπονα στους ασθενείς που επανέρχονται αμέσως στην φυσιολογική τους δραστηριότητα. Συνήθως καλύπτονται με τα ούλα και παραμένουν στην γνάθο επί 3-4 μήνες ώστε να ενωθούν με το οστό που τα περιβάλει. Στο διάστημα αυτό οι ασθενείς χρησιμοποιούν προσωρινές γέφυρες ή οδοντοστοιχίες (προαιρετικά) για αισθητικούς λόγους. Μετά την πάροδο της περιόδου αναμονής τα εμφυτεύματα αποκαλύπτονται και ξεκινά η κατασκευή της προσθετικής εργασίας με τη λήψη αποτυπωμάτων όπως και στην κλασική προσθετική.

Comments are closed.

Σεράφη 36

Κ. Πατήσια, Αθήνα

2108321382

6945930966

Ώρες Λειτουργίας

Δευ - Παρ: 9:00-14:00 και 16:00-21:00