ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ

Οι οδοντοστοιχίες είναι μια κινητή προσθετική αποκατάσταση που αντικαθιστά μερικά ή όλα τα δόντια μας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ;

Μια γρήγορη και απλή λύση για τα χαμένα δόντια

Για να αντιμετωπίσουμε γρήγορα και ανέξοδα τα χαμένα δόντια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις τεχνιτές οδοντοστοιχίες.

Με μια απλή και εύκολη διαδικασία, μπορούμε να επαναφέρουμε τη λειτουργία της οδοντοστοιχίας σε καλά επίπεδα χωρίς υψηλό κόστος.

Χαμηλό Κόστος

Γρήγορη και Εύκολη Διαδικασία

Αποκατάσταση Μάσησης

Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες είναι μία κινητή προσθετική αποκατάσταση που αντικαθιστά μερικά (όταν πρόκειται για μερική οδοντοστοιχία) με μεταλλικά ή αισθητικά άγκιστρα ακριβείας ή όλα (όταν πρόκειται για ολική οδοντοστοιχία) τα φυσικά μας δόντια.

Χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:
1. Η Ολική οδοντοστοιχία είναι αρκετά συνηθισμένη αποκατάσταση στη χώρα, μας ειδικά σε άτομα της τρίτης ηλικίας και αντικαθιστά το σύνολο των δοντιών στο στόμα. Πλέον είναι μια αρκετά εύκολη κατασκευή με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας όμως απαιτείται υπομονή από τον ασθενή για να την συνηθίσει. Πολλοί νωδοί ασθενείς εξοικειώνονται αρκετά εύκολα με αυτές ,υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που δυσκολεύονται λίγο στην αρχή. Με υπομονή πάντως και καλή θέληση από ασθενή και γιατρό τα όποια προβλήματα ξεπερνιόνται.

2. Η Μερική οδοντοστοιχία αντικαθιστά τα ελλείποντα δόντια και στηρίζεται στα φυσικά δόντια , τα οποία συχνά καλύπτονται και με στεφάνες, με μεταλλικά ή ακρυλικά άγκιστρα. Υπάρχει μεγάλη πληθώρα υλικών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την κατασκευή των αγκίστρων ώστε αυτά να μην φαίνονται καθόλου και να μην έχουμε την αντιαισθητική εικόνα που είχαμε παλαιότερα που στο χαμόγελο συχνά φαινόντουσαν τα μεταλλικά αντιαισθητικά άγκιστρα. Επιτρέπουν στον ασθενή να μασάει πολύ καλά και είναι πολύ εύκολα ανεκτές απ αυτόν.

3. Επένθετη οδοντοστοιχία: Μερική ή ολική οδοντοστοιχία που εφαρμόζει πάνω σε οδοντικές ρίζες, ή πολύ συχνά πλέον σε εμφυτεύματα. Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων μας επιτρέπει να στηρίξουμε πάνω σε αυτά μια οδοντοστοιχία, βελτιώνοντας πολύ στην σταθερότητας της στο στόμα, επιτρέποντας στον ασθενή να απολαμβάνει καθημερινά τόσο ένα ωραίο και φυσικό χαμόγελο όσο και την μάσηση της τροφής του.

Πλεονεκτήματα:
1. Χαμηλό σχετικά κόστος
2. Γρήγορη και εύκολη διαδικασία που μπορεί να γίνει σε όλους τους ασθενείς
3. Ενισχύει την αισθητική του προσώπου
4. Αποκατάσταση μάσησης και ομιλίας

Μειονεκτήματα:
1. Σε περιπτώσεις απορρόφησης των ούλων δημιουργείται πρόβλημα στην συγκράτηση και την σταθερότητα τους.
2. Δημιουργείται ελαφρώς δυσκολία στην ομιλία και στην μάσηση μετά την τοποθέτηση και οι ασθενείς χρειάζεται να έχουν υπομονή μέχρι να εξοικειωθούν.
3. Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες είναι απαραίτητο να ελέγχονται από τον οδοντίατρο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, διότι υφίστανται φθορές και ίσως χρειαστεί να διορθωθούν ή να αντικατασταθούν.
4. Απαιτείται προσοχή στον τρόπο που πλένετε τις οδοντοστοιχίες ώστε να μην σπάσουν. Χρησιμοποιείτε νάιλον οδοντόβουρτσα για την αφαίρεση των υπολειμμάτων τροφών σε καθημερινή βάση.

Διαδικασία:
1η επίσκεψη:
• Λήψη αποτυπώματος άνω και κάτω γνάθου
2η επίσκεψη:
• Κατασκευή ατομικού δισκαρίου και λήψη αποτυπώματος
3η επίσκεψη:
• Πρόβα οδοντοστοιχίας (μερικής ή ολικής)
4η επίσκεψη:
• Πρόβα και παραλαβή οδοντοστοιχίας
• Φεύγοντας από το ιατρείο με ένα λαμπερό χαμόγελο, μπορείτε να φάτε άμεσα
5η επίσκεψη:
• Τελική αξιολόγηση μια εβδομάδα αργότερα

Comments are closed.

Σεράφη 36

Κ. Πατήσια, Αθήνα

2108321382

6945930966

Ώρες Λειτουργίας

Δευ - Παρ: 9:00-14:00 και 16:00-21:00