ΕΜΦΡΑΞΕΙΣ

Για να προστατέψουμε τα δόντια μας από περαιτέρω ζημιά λόγω τερηδόνας είναι απαραίτητες οι εμφράξεις (σφραγίσματα).

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕ ΤΑ

Σφραγίσματα

Για να προστατέψουμε τα δόντια μας από περαιτέρω ζημιά λόγω τερηδόνας είναι απαραίτητες οι εμφράξεις (σφραγίσματα).

Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία τα σφραγίσματα είναι ανώδυνα και έχουν καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Υψηλή Αισθητική

Μία Μόνο Επίσκεψη

Επιδιόρθωση Σπασιμάτων

Τα "Λευκά" Σφραγίσματα
Όταν ένα δόντι έχει αρχίσει να προσβάλλεται από την τερηδόνα, πολύ ή λίγο, πρέπει το συντομότερο δυνατό να σφραγιστεί. Δεν περιμένουμε πλέον να πονέσει το δόντι ή να αλλάξει εντελώς χρώμα, όπως παλαιοτέρα. Η σύγχρονη οδοντιατρική επιβάλει τα δόντια να σφραγίζονται εγκαίρως, ώστε να μην καταστρέφονται από την τερηδόνα και να αναγκαζόμαστε να κάνουμε τα τεράστια μαύρα σφραγίσματα του παρελθόντος. Ανώδυνα, αφού πρώτα βέβαια γίνει τοπική αναισθησία, με την βοήθεια του πασίγνωστου οδοντιατρικού τροχού, αφαιρείται το χαλασμένο τμήμα του δοντιού και αμέσως αντικαθίσταται με λευκό σφράγισμα σύνθετης ρητίνης, ένα πολυμερές υλικό το οποίο χρησιμοποιούμε εδώ και αρκετά χρόνια για να αποκαταστήσουμε τμήματα δοντιών που έχουν καταστραφεί από την τερηδόνα ή έχουν υποστεί κάταγμα (σπάσει). Πολυμερίζεται μετά με τη χρήση ειδικής λαμπάς LED η σύνθετη ρητίνη του σφραγίσματος και το λευκό σφράγισμα είναι αμέσως έτοιμο. Μετά ο ασθενής μας μπορεί να καταναλώσει αμέσως κάθε ρόφημα ή τροφή που επιθυμεί.

Με τα λευκά σφραγίσματα επίσης μπορούμε:
• να αντικαταστήσουμε τα μαύρα σφραγίσματα με αισθητικά λευκά σφραγίσματα.
• να κλείσουμε κενά ανάμεσα στα δόντια που δημιουργούν ερεθισμό στα ούλα.
• να συμπληρώσουμε λευκό σφράγισμα σε κίτρινες περιοχές που έχουν φθορά (όπως για παράδειγμα κοπτικές επιφάνειες των δοντιών της κάτω γνάθου).
• να καλύψουμε αυχενικά με λευκό σφράγισμα τα δόντια που έχουν ευαισθησία.
• να αντικαταστήσουμε τα παλιά λευκά σφραγίσματα που έχουν απορροφήσει χρωστικές.

Τα σφραγίσματα ρητίνης έχουν ως πλεονέκτημα:
• την υψηλή αισθητική, καθώς δεν ξεχωρίζουν από το φυσικό δόντι.
• την επιδιόρθωση γωνίας που έχει σπάσει κατά την μάσηση ή λόγω ατυχήματος.
• απαιτούν ελάχιστο χρόνο.
• ολοκληρώνονται σε μια μόνο επίσκεψη στον οδοντίατρο.
• έχουν άριστη αναμενόμενη αντοχή και επιπλέον.
• το ίδιο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την βελτίωση της όψης των μπροστινών δοντιών.

Η τερηδόνα είναι νόσος που προσβάλει τα δόντια μας και οφείλεται σε μικρόβια που βρίσκονται στο στόμα μας και λόγω της πλημμελούς στοματικής υγιεινής, προσκολλώνται στα δόντια μας πολλαπλασιάζονται και καταναλώνοντας υδατάνθρακες(σάκχαρα) από τις τροφές που τρώμε, παράγουν οργανικά οξέα που καταστρέφουν τα δόντια μας. Έχει μεγάλη επεκτατική ικανότητα και αν δεν ελεγχθεί πολύ γρήγορα καταστρέφει το δόντι μας και φθάνει μέχρι τον πολφό (νεύρο) του δοντιού με άμεσο επακόλουθο τον έντονο πόνο. Δυστυχώς η βλάβη που προκαλεί σ’ένα δόντι η τερηδόνα δεν μπορεί να αναπληρωθεί από τον οργανισμό μας και η μόνη θεραπεία είναι η αντιμετώπισή της από τον οδοντίατρο. Η τερηδόνα προσβάλλει τα δόντια ατόμων όλων των ηλικιών, ιδιαίτερα όμως εμφανίζεται στα δόντια των παιδιών που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η δημιουργία τους και είναι πολύ πιο ευπρόσβλητα. Όσο πιο νωρίς εντοπιστεί από τον οδοντίατρο η τερηδόνα τόσο πιο μικρό θα είναι και το σφράγισμα που θα αναγκαστούμε να κάνουμε. Και εννοείται ένα μικρό σφράγισμα σε ένα δόντι αντέχει πολύ περισσότερο στο πέρασμα του χρόνου και στην επίδραση των μασητικών δυνάμεων, από ότι ένα μεγαλύτερο. Γι αυτό και δεν πρέπει να περιμένουμε να νιώσουμε δυσάρεστα συμπτώματα από ένα δόντι για να ζητήσουμε τη βοήθεια του οδοντιάτρου. Συνήθως όταν η διάγνωση ενός χαλασμένου δοντιού γίνεται από τον ασθενή και όχι τον οδοντίατρο η βλάβη του δοντιού έχει προχωρήσει αρκετά.

Με την βοήθεια της τοπικής αναισθησίας τα σφραγίσματα είναι πλέον ανώδυνα και με τα σύγχρονα μηχανήματα που διαθέτουμε ολοκληρώνονται σε λίγα λεπτά, χωρίς να είναι αντιαισθητικά όπως τα παλαιότερα μαύρα (αμαλγάματος) σφραγίσματα και προφυλάσσουν το δόντι για αρκετά χρόνια.

Comments are closed.

Σεράφη 36

Κ. Πατήσια, Αθήνα

2108321382

6945930966

Ώρες Λειτουργίας

Δευ - Παρ: 9:00-14:00 και 16:00-21:00